Evropa

Zelenski se ipak neće lično obratiti publici San Remo festivala

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2023

-

17:25

Zelenski se ipak neće lično obratiti publici San Remo festivala
Volodimir Zelenski - Copyright AP/Andrew Kravchenko

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski neće se, kako je bilo očekivano, video porukom obratiti na festivalu San Remo, najavili su organizatori.

Na konferenciji za novinare italijanske državne televizije RAI, povodom muzičkog takmičenja koje će biti održano od 7. do 11. februara, rečeno je da će umesto video uključenja, voditelj Amadues u završnoj večeri pročitati izjavu Zelenskog.

"Predsednik nam je rekao preko svog ambasadora da će biti srećan da napiše pismo i da ću ga ja pročitati na pozornici", naveo je Amadeus.

Građani Italije pobunili su se protiv toga da se Zelenski pojavi na najvećem muzičkom takmičenju u toj zemlji, a njihova peticija da RAI odustane od uključenja ukrajinskog predsednika prikupila je skoro 95.000 potpisa.

Zamenik premijera Italije Mateo Salvini je bio među ličnostima sa političke scene koji su izrazili sumnju u opravdanost spajanja zabave sa pričom o ratu i smrti.

Inače, pobednik San Remo festivala uglavnom postaje predstavnik Italije na Evroviziji, koja se ove godine održava od 9. do 13. maja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa