Evropa

Kaminski: Poljska zatvara granični prelaz sa Belorusijom do daljnjeg

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2023

-

23:51

Kaminski: Poljska zatvara granični prelaz sa Belorusijom do daljnjeg
Kaminski: Poljska zatvara granični prelaz sa Belorusijom do daljnjeg - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poljski ministar unutrašnjih poslova Marijuš Kaminski saopštio je danas da će ta zemlja zatvoriti ključni granični prelaz sa Belorusijom do daljnjeg.

Ionako napete veze između Poljske i Belorusije juče su dodatno pogoršane kada je sud u Minsku osudio novinara poljskog porekla na osam godina zatvora, u procesu za koji Varšava tvrdi da je politički motivisan, prenosi Rojters.

Kaminski je rekao da će zbog zatvaranja novinara Andžeja Počobuta podneti zahtev da se na spiskove sankcija dodaju ljudi povezani s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

"Zbog važnog interesa državne bezbednosti odlučio sam da od 12 časova 10. februara ove godine obustavim do daljnjeg saobraćaj na poljsko-beloruskom graničnom prelazu Bobrovniki", napisao je Kaminski na Tviteru.

 

 

Portparol beloruske državne granične službe Anton Bičkovski rekao je da je taj potez neopravdan i da bi mogao da dovede do preopterećenja preostalih prelaza, prenela je ruska agencija TASS.

Bobrovniki, koji se nalazi na oko 200 kilometara severoistočno od Varšave, jedan je od glavnih prelaza između Poljske i Belorusije.

Komentari (0)

Evropa