Evropa

Belgija: Počelo ispitivanje poslanika Evropskog parlamenta zbog korupcije

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2023

-

23:55

Belgija: Počelo ispitivanje poslanika Evropskog parlamenta zbog korupcije
Belgija: Počelo ispitivanje poslanika Evropskog parlamenta zbog korupcije - Copyright Tanjug/ AP Photo/Jean-Francois Badias

veličina teksta

Aa Aa

Belgijski tužioci koji istražuju korupcionaški skandal koji je pogodio Evropski parlament izvršili su danas nove pretrese i započeli sa ispitivanjem poslanika kome je prošle nedelje ukinut imunitet od krivičnog gonjenja.

Tužioci su u saopštenju naveli da je član Evropskog parlamenta (EP), sa inicijalima M.T, za koga je neimenovani izvor rekao da je belgijski političar Mark Tarabela, priveden rano jutros, prenosi Rojters.

Grčka poslanica u Evropskom parlamentu Eva Kaili, bivši član parlamenta iz Italije Pjer Antonio Panceri, kao i još dvoje drugih bivših članova EP, nalaze se u belgijskom pritvoru zbog optužbi za korupciju i pranje novca u vezi sa navodnim isplatama iz Katara i Maroka.

Panceri je pristao da sarađuje sa belgijskim vlastima u zamenu za smanjenu kaznu.

Partner Eve Kaili, Frančesko Đorđi, koji je takođe u pritvoru i koji je priznao uzimanje mita, rekao je da sumnja da je Tarabela primao novac od Katara.

Tarabelin advokat je rekao da je taj bivši poslanik Evropskog parlamenta dva puta posetio Katar i da je bio potpuno transparentan u vezi sa tim putovanjima, kada je obilazio gradilišta i radne kampove, sa ciljem da radi na rešavanju ljudskih i radnih prava i slobode izražavanja u toj zalivskoj zemlji, prenosi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa