Evropa

Požar na letu kompanije KLM: Panika među putnicima, avion se hitno vratio u Amsterdam

Komentari

Autor: Business Insider

11/02/2023

-

18:10

Požar na letu kompanije KLM: Panika među putnicima, avion se hitno vratio u Amsterdam
Požar na letu kompanije KLM: Panika među putnicima, avion se hitno vratio u Amsterdam - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Požar u rerni izbio je u četvrtak na letu avio-kompanije KLM iz Amsterdama za Johanesburg zbog čega je nastala panika u avionu nakon što su putnici videli gust dim u kabini.

"Bilo je mnogo plakalanja", rekla je Tijana Klajn, koja je bila na letu, za "Biznis insajder".

Kabinska posada požurila je da ugasi plamen i uteši putnike pre nego što se Boing 777-200 okrenuo iznad Sredozemnog mora da bi se vratio u Amsterdam.

Klajn, koja je inače novinarka iz Južne Afrike, bila je u Evropi na jednoj konferenciji.

"Gledala sam nešto na telefonu sa slušalicama u ušima i kada sam podigla pogled, ispred mene je stajalo preko 30 ljudi. Pomislila sam zašto toliko ljudi odjednom ide u toalet. Kada sam ih opet pogledala shvatila sam da su svi plakali", rekla je ona.

Posadu je na požar upozorio putnik koji je uočio dim kada je krenuo u toalet. Stjuardese su rekle putnicima koji su sedeli u zadnjem delu aviona da se kreću niz prolaz kako bi izbegli udisanje gustog dima koji je dolazio iz rerne, prenela je Klajn za "Insajder".

Nakon što je požar ugašen, letelica se iz predostrožnosti vratila na amsterdamski aerodrom Šipol.
Putnici su sleteli u Johanesburg u petak rano ujutru sa sedam sati zakašnjenja.

Holansko telo za vazdušnu bezbednost istražuje ovaj događaj, a avio-kompanija KLM je potvrdila da je došlo do požara.

"Incident se dogodio na letu KL591 iz Amsterdama za Johanesburg 9. februara. Došlo je do požara u kuhinji aviona. Kabinska posada ga je brzo ugasila. Kao mera predostrožnosti, avion se vratio na amsterdamski aerodrom Šipol. Putinici i posada su nepovređeni", naveo je predstavnik KLM-a za "Paddle Your Own Kanoo".

Komentari (0)

Evropa