Evropa

Prelomile i Demokrate: Aleksa Bečić kandidat za predsednika Crne Gore

Komentari

Autor: Vijesti

24/02/2023

-

18:49

Prelomile i Demokrate: Aleksa Bečić kandidat za predsednika Crne Gore
Aleksa Bečić - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Demokrata Aleksa Bečić biće kandidat te stranke na predsedničkim izborima zakazanim za 19. mart, odlučeno je na večerašnjoj sjednici Glavnog odbora te strane, prenose Vijesti.

Prethodno je DPS saopštio da je predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović predložen je za predsedničkog kandidata te stranke na predstojećim predsedničkim izborima. 

Predsednički izbori zakazni su za 19. mart, a kandidature se se Državnoj izbornoj komisiji predaju do 26. februara. 

Do sada su iz te institucije potvrdili kandidature jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i poslanice Socijaldemokratske partije Draginje Vuksanović Stanković.

Inače, od momenta raspisivanja predsedničkih izbora, pominjala su se brojna imena potencijalnih kandidata, a mogućnost da "anti-DPS" koalicije izađe sa jednim zajedničkim praktično je u startu pala u vodu. Nekoliko nedelja pre glasanja bilans otprilike izgleda ovako: Mandić će izaći ispred DF-a, Demokrate su kandiovale Bečića, a predata je i kandidatura poslanice SDP Draginje Vuksanović Stanković. 

Državna izborna komisija već je i odbila dve kandidature - lidera Ujedinjene Crne Gore Gorana Danilovića, jer nije imao dovoljno validnih potpisa, ali i kandidata pokreta Evropa sad Milojka Spajića, što je slučaj koji je do sada izazvao najviše pažnje, pa se i dalje čeka konačna odluka ovog pokreta da li će za presednika kandidovati "opciju B" - Jakova Milatovića. 

Bilo kako bilo, analitičari ukazuju da bi izborna trka mogla da bude izuzetno neizvesna, a prema njihovom mišljenju gotovo je sigurno i da će drugog kruga biti. Kandidat DPS, ko god on bio, naći će se u drugom krugu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa