Evropa

Peskov: Putin još nije rekao da li će se kandidovati sledeće godine

Komentari

Autor: Tanjug

28/02/2023

-

07:42

Peskov: Putin još nije rekao da li će se kandidovati sledeće godine
Vladimir Putin - Copyright Tanjug AP/Dmitry Astakhov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin još nije saopštio da li će se kandidovati za predsednika 2024. godine, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Za sada nismo raspoloženi za izbornu kampanju - Putin ima mnogo posla. Nismo čuli nikakve najave od njega da li će se kandidovati za predsednika ili neće. Dakle, još je malo prerano. Samo treba da budemo strpljivi", rekao je Peskov za list Izvestija, odgovarajući na pitanje da li je Putin već odlučio da se kandiduje za reizbor.

Sekretar za štampu predsednika Rusije je takođe primetio da je u kontekstu onoga što Kremlj naziva "ruskom operacijom u Ukrajini" bilo predloga da se odlože predstojeći septembarski regionalni i lokalni izbori u zemlji i predsednički izbori 2024. godine.

"Ali, čuli smo da je predsednik poručio u Saveznoj skupštini da ovi i drugi izbori treba da budu održani, da je to sastavni deo razvoja našeg društva i političkog sistema“, naglasio je Peskov.

Predsednički izbori u Rusiji zakazani su za 2024. godinu. 

Prema pisanju ruskog lista, Putin je u julu prošle godine istakao da bi sama činjenica da ima pravo da bude izabran za novi mandat stabilizovala situaciju u Rusiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa