Evropa

Zbog štajka se ne odnosi đubre sa ulica prestonice Francuske: Pacovi zagospodarili pločnicima Pariza

Komentari

Autor: Tanjug

12/03/2023

-

20:50

Zbog štajka se ne odnosi đubre sa ulica prestonice Francuske: Pacovi zagospodarili pločnicima Pariza
Zbog štajka se ne odnosi đubre sa ulica prestonice Francuske: Pacovi zagospodarili pločnicima Pariza - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Već nedelju dana štrajkuju zaposleni u gradskoj komunalnoj službi za čistoću i odnošenje otpada u francuskoj prestonici Parizu, nezadovoljni najavljenim reformama penzionog sistema, a u javnosti se sve više strahuje zbog gomilanja smeća i masovne pojave pacova na pariskim uilicama.

profimedia

 

U većem delu Pariza smeće se više uopšte ne sakuplja i skoro 5.000 tona otpada nagomilalo se na ulicama, što nervira građane, trgovce i turiste, ali za sada se ne nazire mogućnost da se kriza prevaziđe, prenosio televizija BFM.

Kolomb Brosel, pomoćnica gradonačelnice Pariza zadužena za čistoću javnog prostora, izjavila je da je "odnošenje smeća poremećeno u svim delovima Pariza" i objasnila da su prioritetne "bezbednosne intervencije, kao što su čišćenje pijaca i uklanjanje kesa za smeće na tlu''.

An Suri, pomoćnica gradonačelnice Pariza zadužena za javno zdravlje, izjavila je da "ne postoji rizik po javno zdravlje", već je u pitanju problem "udobnosti i kvaliteta života".

profimedia

 

Međutim, ona je upozorila "da pacovima ne bi trebalo dozvoliti da slobodno lutaju po ulicama" i istakla da gradska uprava radi na tome da pacove vrati u kanalizaciju eliminacijom hrane na ulicama, kao i da priprema nove preparate za deratizaciju u slučaju ozbiljnije krize.

Pjer Lisija, regionalni savetnik za javno zdravstvo smatra međutim, da pacovi predstavljaju neposrednu "opasnost za ljude".

On je podsetio da je prošlog leta Medicinska akademija podsetila u svom izveštaju da su pacovi i dalje pretnja ljudskom zdravlju zbog mnogih zaraza koje se prenose preko egzoparazita, izmeta, ugriza ili ogrebotina.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa