Evropa

Podignuta optužnica protiv tinejdžera (17), optuženog za napad na Varufakisa

Komentari

Autor: Tanjug

12/03/2023

-

20:14

Podignuta optužnica protiv tinejdžera (17), optuženog za napad na Varufakisa
Napad na bivšeg ministra finansija Janisa Varufakisa u Atini - Copyright AP/Alessandra Tarantino

veličina teksta

Aa Aa

Grčko tužilaštvo podiglo je danas optužnice za dva krivična dela i dva prekršaja protiv uhapšenog tinejdžera (17) i ostalih koji su učestvovali u napadu na bivšeg ministra finansija Grčke Janisa Varufakisa.

Optuženi se između ostalog terete za nanošenje teških telesnih povreda i nedozvoljeno nošenje vatrenog oružja, prenosi Katimerini.

Grčka policija uhapsila je juče tinejdžera (17), jednog od optuženih za napad na Varufakisa, dok je potraga za još dvoje optuženih i dalje u toku.

Ekonomistu, osnivača i lidera levičarske stranke Evropski realistični front za neposlušnost (MeRA25) Janisa Varufakisa je u petak napala i pretukla grupa ljudi u poznatom atinskom kvartu Egzarhija, ispred restorana u kojem je sedeo s prijateljima.

Grupa lica prišla je Varufakisu koji je sedeo u restoranu, počela da ga vređa, gura i na kraju ga napala fizički, preneo je portal Katimerini. Jedan napadač udario je Varufakisa u lice i naneo mu povredu zbog koje je odveden u bolnicu gde mu je dijagnostikovan prelom nosne kosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa