Evropa

Napadnut bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis

Komentari

Autor: Tanjug

11/03/2023

-

08:26

Napadnut bivši grčki ministar finansija Janis Varufakis
Napad na bivšeg ministra finansija Janisa Varufakisa u Atini - Copyright AP/Alessandra Tarantino

veličina teksta

Aa Aa

Grčkog ekonomistu, osnivača i lidera levičarske stranke Evropski realistični front za neposlušnost (MeRA25) i bivšeg ministara finansija Grčke Janisa Varufakisa napala je i pretukla grupa ljudi u poznatom atinskom kvartu Egzarhija, ispred restorana u kojem je sedeo s prijateljima.

Prema prvim informacijama, grupa lica prišla je Varufakisu koji je sedeo u restoranu, počela da ga vređa i u gura i na kraju fizički da ga napada, prenosi portal Katimerini.

Jedan napadač udario je Varufakisa u lice i naneo mu povredu zbog koje je odveden u bolnicu gde mu je dijagnostikovan prelom nosne kosti.

Varufakisova stranka MeRA25 saopštila je da je na njega izvršen "hrabri fašistički napad".

"Neka današnja epizoda posluži da se podseti na one koji namerno prodaju lažnu i klevetničku priču koju su koristili današnji nasilnici. Poručujemo im: ne plašimo se, ne zaziremo, ne odstupamo. U mraku odgovaramo jednom rečju: DAN", navodi se u saopštenju MeRA25 .

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis osudio je napad na Varufakisa i ukazao da se nasilje ne može tolerisati.

"Napad na gospodina Varufakisa je za apsolutnu osudu i naša Republika ga ne može tolerisati. Želim mu brz oporavak i siguran sam da će grčka policija učiniti sve da počinioce privede pravdi", napisao je premijer u svojoj objavi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa