Evropa

Premijer Gruzije kritikovao lidere Ukrajine zbog podrške protestima u Tbilisiju

Komentari

Autor: Tanjug

12/03/2023

-

22:54

Premijer Gruzije kritikovao lidere Ukrajine zbog podrške protestima u Tbilisiju
Premijer Gruzije kritikovao lidere Ukrajine zbog podrške protestima u Tbilisiju - Copyright Tanjug AP/Zurab Tsertsvadze

veličina teksta

Aa Aa

Gruzijski premijer Irakli Garibašvili zamerio je ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom i drugim ukrajinskim političarima zbog njihove podrške protestima u Tbilisiju.

"Kako čovek koji je je na čelu zemlje koja je u ratu nađe vremena da reaguje na destruktivnu akciju nekoliko hiljada ljudi u Gruziji. To je direktan dokaz da je on umešan, motivisan da se i ovde nešto desi", rekao je Garibašvili u intervjuu za televiziju Imedi.

On je podsetio da su Vitalij Kličko, David Arahamija, Mark Fejgin i brojni ukrajinski političari prepoznati u Rusiji kao strani agenti.

"Jadni gubitnici su izašli da kažu da su potrebne promene, neki scenario kao što je na primer državni udar. To je otvoreno mešanje u unutrašnje poslove Gruzije", rekao je Garibašvili.

On je poručio da bi ukrajinske vlasti "trebalo da vode više računa o sebi i svojoj zemlji", a Gruzija, prema njegovim rečima, može i sama da se brine o sebi.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zahvalio je gruzijskim demonstrantima što su tokom prošlonedeljenih protesta držali zastavu njegove zemlje.

„Želim da se zahvalim svima koji su ovih dana nosili ukrajinske zastave na trgovima i ulicama Gruzije. Želim da vam se zahvalim što ste pustili našu himnu u Tbilisiju. Ovo je poštovanje prema Ukrajini, pa želim da izrazim iskreno poštovanje prema Gruziji", rekao je Zelenski, a preneo CNN.

"Nema Ukrajinca koji ne bi poželeo uspeh prijateljskoj Gruziji. Demokratski uspjeh. Evropski uspeh", dodao je on.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa