Evropa

Varadkar se izvinio jer se u šali osvrnuo na seksualni skandal Bila Klintona

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2023

-

13:12

Varadkar se izvinio jer se u šali osvrnuo na seksualni skandal Bila Klintona
Varadkar se izvinio jer se u šali osvrnuo na seksualni skandal Bila Klintona - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Irski premijer Leo Varadkar izvinio se što se u šali osvrnuo na seksualni skandal bivšeg predsednika SAD Bila Klintona tokom govora u Vašingtonu pred novom klasom stažista na Kapitol Hilu.

Varadkar, poznat po tome da se ne drži striktno govora, pričao je okupljenima o vremenu kada je bio stažista u Vašingtonu na kraju Klintonovog drugog mandata, kada su neki roditelji, kako je rekao, imali razloga za zabrinutost zbog onog što se događalo sa stažistima u Vašingtonu, preneo je briselski portal Politiko.

Aluzija je izazvala malo smeha, nekoliko uzdaha i brzo izvinjenje preko njegovog zvaničnog portparola.

Varadkar se, rekao je portparol, sećao svog vremena u Vašingtonu kao stažiste pre 23 godine.

Dao je neprimerenu primedbu zbog koje žali i izvinjava se za bilo kakvu uvredu koja je upućena bilo kome, dodao je njegov portparol.

Bill Klinton je opozvan 1998. godine pod optužbom za lažno svedočenje i ometanje pravde, u vezi sa optužbama da je lagao pod zakletvom o aferi sa stažistom Bele kuće Monikom Levinski.

Opoziv se zasnivao na optužbama da je Klinton počinio krivokletstvo i ometanje sudskog postupka u svrhu prikrivanja svoje afere sa Monikom Levinski, 22-godišnjom stažistkinjom u Beloj kući.

Senat ga je oslobodio i on je završio je svoj mandat.
   

Komentari (0)

Evropa