Evropa

Tri nedelje nakon tragičnog sudara, Grčka ponovo pokrenula železnički saobraćaj

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2023

-

11:19

Tri nedelje nakon tragičnog sudara, Grčka ponovo pokrenula železnički saobraćaj
Tri nedelje nakon tragičnog sudara, Grčka ponovo pokrenula železnički saobraćaj - Copyright Tanjug AP/Thanassis Stavrakis

veličina teksta

Aa Aa

Grčka je danas delimično ponovo pokrenula železnički saobraćaj u zemlji, tri nedelje nakon tragičnog sudara vozova u Tempiju kod Larise u kojem je poginulo 57 ljudi.

Prvi jutarnji voz koji je danas izašao iz stanice krenuo je iz Atine prema gradu Inoj, a obnovljen je i železnički prevoz između Atine i Međunarodnog aerodroma, prenosi AP. 

Uvedene su nove mere bezbednosti, kao što je obavezno usporavanje voza u oblastima gde postoji povećan rizik od sudara, a broj pripadnika osoblja u vozovima i na stanicama je povećan.

Železnički saobraćaj u Grčkoj će biti ponovo pokrenut u punom obimu 11. aprila, što podrazumeva i prevoz na trasi Atina-Solun, na kojoj je 28. februara došlo do teške nesreće.

Premijer Grčke Kirjakos Micotakis je juče najavio da će se parlamentarni izbori u Grčkoj održati u maju, ali nije precizirao tačan datum. Njegova vlada desnog centra se zbog tragičnog sudara suočava sa padom poverenja, a prema nekim istraživanjima javnog mnjenja ima samo 3 odsto prednosti u odnosu na glavnog političkog rivala, levičarsku Sirizu.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa