Evropa

Grčka istražuje uzroke sudara vozova, šef stanice nije imao "adekvatnu" obuku

Komentari

Autor: Tanjug

17/03/2023

-

21:13

Grčka istražuje uzroke sudara vozova, šef stanice nije imao "adekvatnu" obuku
Grčka istražuje uzroke sudara vozova, šef stanice nije imao "adekvatnu" obuku - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Grčki regulatorni organ železnica (RAS) saopštio je danas da uhapšeni šef železničke stanice u Larisi, umešan u nedavni sudar vozova u Tempiju koji je 28. februara odneo živote 57 ljudi, nije imao "adekvatnu" obuku.

U saopštenju RAS se navodi da je kontrola otkrila nedostatke koji predstavljaju "ozbiljnu i neposrednu pretnju" za javnu bezbednost, kao i da "nema dokaze" da su šef železničke stanice i ostatak osoblja prošli osnovnu obuku, prenosi Frans 24.

Tanjug/AP Photo/Giannis Papanikos

 

RAS je optužila Organizaciju železnica Grčke (OSE) da nije "adekvatno" obučila osoblje koje je od suštinske važnosti za bezbednost železice. OSE je saopštila da će "detaljno i dokumentovano" odgovoriti na sve primedbe RAS-a, prenosi Rojters.

Po ranijim navodima grčke železničke kompanije Helenik, u putničkom vozu koji je saobraćao iz Atine za Solun bilo je oko 350 putnika. Inače, reč je o savremenoj pruzi s dva koloseka pa se od početka sumljalo na ljudsku grešku, preneo je ranije SKAI. 

Tanjug/AP Photo/Giannis Papanikos

 

Putnici koji su preživeli tešku nesreću ispričali su medijima da su čuli jak prasak, a potom su vagoni počeli da se prevrću. Kako su rekli, oko njih je bio plamen na sve strane, a neki su se spasili tako što su iskakali iz vagona sa velike visine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa