Evropa

Kiparska vlada istražuje zašto su se njihovi državljani našli na listi sankcionisanih

Komentari

Autor: Tanjug

13/04/2023

-

21:19

Kiparska vlada istražuje zašto su se njihovi državljani našli na listi sankcionisanih
Tanjug/AP/Petros Karadjias - Copyright Tanjug/AP/Petros Karadjias

veličina teksta

Aa Aa

Kiparska vlada istražuje zbog čega se nekoliko njihovih državljana našlo na listi američkih i britanskih sankcija zbog navodne saradnje sa sankcionisanim Rusima, rekao je danas portparol vlade.

Kiparske organizacije i pojedinci bili su na listi američkih i britanskih sankcija u sredu jer su omogućavali biznis transakcije sa osobama koje su pod sankcijama, preneo je Rojters.

Predsednik Nikos Hristodulides sazvao je danas sastanak sa bliskim saradnicima da bi razgovarali o ovom pitanju, rekao je portparol vlade Konstantinos Letimbiotis.

"Tokom sastanka, razgovarano je o razvoju situacije, bilo je razmene pogleda i odlučeno je da se istraže informacije zbog kojih je došlo do uvođenja sankcija", naveo je Letimbiotis u pisanoj izjavi.

Kipar prati politiku EU o sankcijama protiv Rusije. Britanija je u sredu saoštila da je uvela sankcije za dve osobe koje su optužene da su finansijski "fikseri" (osobe koje mogu da završe sve poslove) za ruske oligarhe Romana Abramoviča i Ališera Usmanova.

Radi se o Demetrisu Joanidesu, koji vodi knjigovodstvenu agenciju, i Hristodulos Vasilijades, koji vodi advokatsku kancelariju. Vasilijades je takođe stavljen na listu najnovijih sankcija SAD od srede.

Komentari (0)

Evropa