Evropa

Tražilac azila u Norveškoj, bivši pripadnik Vagnera, osuđen na 14 dana zatvora nakon tuče u baru

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2023

-

15:48

Tražilac azila u Norveškoj, bivši pripadnik Vagnera, osuđen na 14 dana zatvora nakon tuče u baru
Tražilac azila u Norveškoj, bivši pripadnik Vagnera, osuđen na 14 dana zatvora nakon tuče u baru - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Sud u Norveškoj osudio je bivšeg pripadnika privatne ruske vojne grupe Vagner na 14 dana zatvora, zbog lošeg ponašanja i nošenja vazdušnog oružja na javnom mestu.

Sud u Oslu je Andreja Medvedeva, koji traži azil u Norveškoj, oslobodio optužbe da je tokom hapšenja počinio nasilje nad policajcima, rekao je njegov advokat Brinjulf Risnes, preneo je AP.

Policajci su u februaru priveli Medvedeva ispred paba u norveškoj prestonici nakon tuče u baru. On je priznao da je kod sebe imao vazdušno oružje, da se opirao hapšenju i pljuvao kada su mu stavljene lisice, ali je negirao da je šutnuo policajce, rekao je advokat nakon što se njegov klijent pojavio na sudu u utorak.

"Veoma je dobro što je oslobođen za ono što je bilo najozbiljnije", rekao je Risnes za norveški list "Dagbladet" nakon današnje presude.

Medvedev je pobegao u Norvešku ranije ove godine, prešavši ilegalno iz Rusije i rekao je da bi se plašio za svoj život ako bude vraćen.

On je kazao da je pristao da se pridruži grupi Vagner od jula do novembra 2022, ali je otišao nakon što mu je ugovor produžen bez njegovog pristanka.

Rekao je i da je spreman da svedoči o svim ratnim zločinima kojima je bio svedok, iako je negirao da je i sam učestvovao u njima. (Kraj) ir/drm

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa