Evropa

Nova pravila u Francuskoj: Vakcine protiv korone obavezne za zdravstvene radnike, bez cepiva ili testa nema ulaska u voz ili bioskop

Komentari

Autor: Tanjug

13/07/2021

-

07:47

Nova pravila u Francuskoj: Vakcine protiv korone obavezne za zdravstvene radnike, bez cepiva ili testa nema ulaska u voz ili bioskop
Nova pravila u Francuskoj: Vakcine protiv korone obavezne za zdravstvene radnike, bez cepiva ili testa nema ulaska u voz ili bioskop - Copyright EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

veličina teksta

Aa Aa

Vakcine protiv kovid-19 biće obavezne za francuske zdravstvene radnike, a svi koji budu želeli da uđu u bioskop ili voz moraće da pokažu dokaz o vakcinaciji ili negativni PCR test, prema novim pravilima koje je francuski predsednik Emanuel Makron saopštio.

Saopštavajući sveobuhvatne mere za borbu protiv širenja zaraze, Makron je rekao da vakcinacija neće biti obavezna za širu javnost, ali je ohrabrio sve da se vakcinišu, preneo je Rojters.

"Moramo ići ka vakcinaciji svih Francuza, to je jedini put ka normalnom životu", rekao je Makron u televizijskom obraćanju naciji.

"Nova trka protiv vremena je u toku", rekao je francuski predsednik, misleći na veoma zaraznu delta verziju.

Vakcinacija će, takođe, biti obavezna za ljude koji rade u domovima za stare.

Makron je rekao da će zdravstvena propusnica biti potrebna za prisustvovanje velikim događajima, odlazak u klubove, restorane, bioskope i pozorišta.

Ona će biti potrebna i za korišćenje međugradskih železnica i aviona od početka avgusta.

"Koristićemo zdravstvenu propusnicu što je više moguće da bismo motivisali što više vas da se vakcinišete", poručio je Makron.

Zdravstvena propusnica pruža dokaz da je osoba ili vakcinisana protiv koronavirusa ili je nedavno imala negativni PCR test na kovid-19.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa