Evropa

Tramp u poseti Škotskoj, traži poništavanje suđenja po tužbi Džin Kerol

Komentari

Autor: Tanjug

01/05/2023

-

18:09

Tramp u poseti Škotskoj, traži poništavanje suđenja po tužbi Džin Kerol
Tramp u poseti Škotskoj, traži poništavanje suđenja po tužbi Džin Kerol - Copyright Tanjug AP/Jane Barlow/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD Donald Tramp zatražio je poništavanje suđenja u građanskom postupku u kojem ga bivša kolumnistkinja modnog časopisa "El" Džin Kerol optužuje za silovanje i klevetu, navodi se pismu bivšeg predsednika SAD.

U pismu podnetom rano jutros saveznom sudu na Menhetnu, Trampov advokat Džo Takopina naveo je nekoliko navodnih grešaka sudije, uključujući i to da je pogrešno okarakterisao delove predmeta i ometao njegovu sposobnost da brani Trampa, preneo je Rojters.

U međuvremenu, Tramp je danas nakratko doputovao u Škotsku da poseti svoje golf terene u Britaniji i Irskoj.

Tramp, koji ima porodične korene sa Luisa, ostrva u severozapadnom delu Škotske, poseduje dva golf terena u Škotskoj - jedan severno od Aberdina i odmaralište Turnberi južno od Glazgova, kao i golf odmaralište Dunbeg u Irskoj.

"Sjajno je biti kod kuće", rekao je Tramp novinarima nakon što se iskrcao iz svog aviona na aerodromu u Aberdinu. On je kazao da je to bio dom njegove majke.

Tramp, koji je pokrenuo predizbornu kampanju prošlog novembra za predsedničke izbore u SAD 2024. rekao je juče da će da "vidi i izvrši inspekciju" svojih imanja u Škotskoj i Irskoj.

Komentari (0)

Evropa