Evropa

Poplave na severu Italije: Poginuo biciklista, evakuacija građana

Komentari

Autor: Index.hr/Ansa

03/05/2023

-

15:48

Poplave na severu Italije: Poginuo biciklista, evakuacija građana
Poplave na severu Italije: Poginuo biciklista, evakuacija građana - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje jedna osoba je poginula u obilnim kišama i poplavama koje su zahvatile italijansku severnu regiju Emiliju Romanju u poslednja 24 sata. Stariji muškarac koji je vozio bicikl utopio se kada ga je odnela voda izlivene reke u gradu Kastel Bolonjeze.

U obližnjem selu Fontaneliće srušila se kuća. Vatrogasci su na Tviterui objavili da bi unutra mogla biti zarobljena jedna osoba. Snimci koje su objavili vatrogasci pokazuju velike poplave na području između Bolonje, glavnog grada Emilije Romanje, i grada Ravene na jadranskoj obali.

Naveli su da su izveli oko 400 akcija spasavanja i da su evakuisali desetine ljudi. Železnički operater Trenitalia saopštio je da je nekoliko usluga obustavljeno zbog vremenskih uslova i da su brojne ulice zatvorene. 

Profimedia

 

Obilna kiša zahvatila je to područje nakon višemesečne suše koja je izazvala zabrinutost zbog niskog vodostaja reke Po, najveće italijanske reke, koja teče od zapada prema istoku kroz severni deo pogođene pokrajine. Šef italijanske agencije za civilnu zaštitu rekao je da putuje u područje pogođeno poplavama, a ministar ekologije Gilberto Pinčeto Fratin obećao je pomoć.

https://www.youtube.com/watch?v=LEEGUunvghI

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa