Evropa

Na predizbornom mitingu Erdogana u Istanbulu 1,7 miliona ljudi

Komentari

Autor: Tanjug

07/05/2023

-

21:10

Na predizbornom mitingu Erdogana u Istanbulu  1,7 miliona ljudi
Na predizbornom mitingu Erdogana u Istanbulu 1,7 miliona ljudi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu, na kojem je bio predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, održan je miting vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK), gde se okupilo više od 1,7 miliona ljudi, javlja Anadolija.

Skup je organizovaan uoči parlamentarnih i predsedničkih izbora koji se održavaju 14. maja.

Prisutnima se obratio predsednik AK partije Erdogan, koji je ujedno i kandidat na predstojećim predsedničkim izborima.

profimedia

 

Erdogan je najavio brojne velike projekte u Istanbulu, uključujući "Veliki tunel Istanbula".

"Velikim tunelom Istanbula' dodatno ćemo obogatiti transport u gradu, povezujući 11 različitih železničkih linija koje će dnevno koristiti 6,5 miliona građana. Implementiramo naš veliki projekat tunela u Istanbulu. Ovaj projekat će nakon Marmaraja i Evroazije biti treći tunel koji će proći ispod Bosfora", poručio je Erdogan.

profimedia

 

Građani Turske 14. maja će glasati na predsedničkim i parlamentarnim izborima, a biraće između četiri predsednička kandidata, 24 političke stranke i 151 nezavisnog kandidata za parlament.

Pravo glasa ima 64,11 miliona ljudi, a više od 4,9 miliona turskih građana glasaće prvi put.

Erdogan, zatim, Muharem Inče, Kemal Kiličdaroglu i Sinan Ogan kandidati su za predsednika Turkske.
Erdogan optužio opoziciju da je ''pro-LGBT''

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan optužio je danas na mitingu svoje stranke u Istanbulu opoziciju da je ''pro-LGBT''.

Erdoganove izjave usledile su nakon što je pojačao retoriku protiv političkih protivnika na početku poslednje sedmice uoči predsedničkih i parlamentarnih izbora u toj zemlji, navodi Rojters.

''Partija pravde i razvoja i druge stranke u našoj koaliciji nikada ne bi bile pro-LGBT, jer je porodica za nas svetinja. Zakopaćemo te pro-LBGT u glasačku kutiju'', rekao je on tokom obraćanja pred okupljenima.

Na mitingu Erdoganove stranke na aerodromu ''Ataturk'' u Istanbulu danas se okupilo više od 1,7 miliona ljudi, prenela je ranije Anadolija.

Erdogan je najavio brojne velike projekte u Istanbulu, uključujući "Veliki tunel Istanbula".

Kako navodi Rojters, istraživanja javnog mnjenja pokazuju da se Erdogan na izborima 14. maja suočava sa ''najvećim izazovom'' otkako je na vlasti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa