Evropa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović dobio poziv Blinkena da poseti Vašington

Komentari

Autor: Tanjug

04/06/2023

-

09:01

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović dobio poziv Blinkena da poseti Vašington
Jakov MIlatović - Copyright Tanjug/AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović dobio je poziv američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da poseti Vašington.

U pismu zvanične čestitke povodom stupanja na dužnost predsednika Milatovića, Blinken je poručio da rat u Ukrajini traži aktivnu posvećenost svih NATO saveznika da se ojača kolektivna sigurnost, bezbednost i stabilnost.

"Ključ ovog poduhvata je kompletiranje procesa evropskih integracija na Zapadni Balkan, gde Crna Gora može da igra odlučujuću ulogu. Predsednički izbori u aprilu pokazali su da Vaši građani žele ubrzanje evropskog puta države, i da budu deo Evrope koja je celovita, slobodna, prosperitetna i bezbedna. Radićemo sa Vama da produbimo jako američko-crnogorsko partnerstvo, koje ima korene u našim zajedničkim vrednostima", napisao je Blinken.

"Primite moje najlepše želje i ohrabrenje da se suočite sa izazovima koji su pred Vama", navodi se u čestitci, saopšteno je iz kabineta predsednika Crne Gore.

Predsednik Milatović zahvalio se na pozivu državnog sekretara SAD i poručio da se raduje skorom odlasku u Vašington i susretu sa najvišim zvaničnicima te države, u cilju daljeg jačanja strateških političkih i ekonomskih veza.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa