Region

Knežević neće na sastanak kod Milatovića, izneo uslove za susret

Komentari

Autor: Fonet

28/05/2023

-

16:49

Knežević neće na sastanak kod Milatovića, izneo uslove za susret
Knežević neće na sastanak kod Milatovića, izneo uslove za susret - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović sastaće se sutra sa predstavnicima političkih partija koji učestvuju na vanrednim parlamentarnim izborima 11. juna, a predsednik Demokratske narodne partije i nosilac liste "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG) Milan Knežević poručio je da neće prisustvovati sastanku, prenele su danas Vijesti.

Knežević je sa predizbornog skupa u Pljevlijima poručio Milatoviću da je zahvaljujući glasovima ZBCG i pozivu predsedničkog kandidata Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića ostvario ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima nad kandidatom Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem.

Navodeći da ih je Milatović 19. marta optuživao da su dve strane iste medalje i da žele da idu sa DPS i da su se sve dogovorili sa Đukanovićem, Knežević je rekao da su pokazali odgovornost, mudrost, ozbiljnost jer su znali da će građani da glasaju najviše protiv Đukanovića, a tek onda za Milatovića u drugom krugu.

On je dodao da je to istina pokazuju i 22. i 23. april, kada je Milatović na Glavnom odboru Pokreta Evropa sad ostao u ubedljivoj manjini i da za njega nije glasao nijedan član u sukobu sa Milojkom Spajićem.

Knežević je pozvao Milatovića da ako želi sa njima da razgovara da prvo podnese ostavku na mesto jednog od lidera Pokreta Evropa sad, da se obaveže da će uticati na Milojka Spajića da neće poći sa DPS, jer svi vide u ovom trenutku šta rade ambasade, međunarodni faktor, Pokret Evropa sad i DPS.

"Kada pogledate listu Pokreta Evropa sad i DPS, ne zna se ko je Evopa sad, a ko je DPS. To su naši uslovi za razgovor ali ne među petnaestoricom u krugu, nego oči u oči, među kamerama.

Da obeća da neće slušati ambasade i da će Ustav i zakoni Crne Gore biti osnovno merilo tokom njegovog predsedničkog mandata", rekao je Knežević.

Državna izborna komisija potvrdila je 15 lista za parlamentarne izbore.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa