Evropa

U Italiji od brodoloma spaseno više od 1.400 migranata

Komentari

Autor: Tanjug

07/06/2023

-

17:50

U Italiji od brodoloma spaseno više od 1.400 migranata
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više od 1.400 migranata spaseno je iz prenatrpanih plovila, uključujući jedrilicu, u četiri odvojene operacije u Sredozemnom moru kod južne Italije, saopštila je danas italijanska obalska straža.

U saopštenju se navodi da je spasavanje počelo u ponedeljak kasno uveče i završeno jutros u Jonskom moru kod istočne obale Kalabrije, gde je jedan brod obalske straže preuzeo oko 590 migranata sa ribarskog čamca, a zatim je kasnije doveo oko 650 migranata sa drugog ribarskog broda.

Motorni čamac obalske straže i brod italijanske granične policije pritekli su u pomoć četvrtom brodu, spasivši 130 migranata.

Kako navodi Rojters, vlasti nisu odmah objavile detalje o nacionalnosti putnika ili rutama kojima su se kretala migrantska plovila, ali u najvećem broju, čamci sa migrantima uočenim kod Jonskog mora krenuli su sa turske obale.

Ranije ove godine, čamac sa migrantima koji je plovio tom rutom udario je u sprud nedaleko od grada na plaži u Kalabriji, kada je najmanje 94 migranta poginulo, a 80 je preživelo. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa