Evropa

Ministar unutrašnjih poslova o zločinu u Ansiju: Francuska je ovog meseca odbila zahtev za azil napadaču iz Ansija

Komentari

Autor: Tanjug

08/06/2023

-

21:32

Ministar unutrašnjih poslova o zločinu u Ansiju: Francuska je ovog meseca odbila zahtev za azil napadaču iz Ansija
Ministar unutrašnjih poslova o zločinu u Ansiju: Francuska je ovog meseca odbila zahtev za azil napadaču iz Ansija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuske vlasti su ranije ovog meseca odbile zahtev za izdavanje azila muškarcu koji je danas kod jezera Ansi, u istoimenom gradu, u napadu nožem povredio četvoro dece i jednu odraslu osobu, rekao je danas ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmani.

On je za TF1 naveo da je sirijski izbeglica na sebi imao "određena hrišćanska obeležja" prilikom napada, prenosi Rojters.

On je dodao da je Sirijac pre 10 godina dobio azil u Švedskoj, a da ga je zatražio i u Švajcarskoj i Italiji.

Francuska policija je ranije saopštila da su dvoje dece i jedna odrasla osoba u kritičnom stanju, dok dva deteta nisu tako teško povređena.

Prema izvorima lista Figaro, napadač, rođen 1991. godine je azilant iz Sirije bez policijskog dosijea.

Nekoliko očevidaca reklo je da se napad dogodio u parku koje važi za mirno mesto, popularno među turistima, zbog prelepog pogleda ka jezeru Ansi i planinama.

"To je mesto gde bejbisiteri i roditelji dovode malu decu da se igraju. Često vidim oko 15 male dece ujutro, atmosfera je fantastična", rekao je Johan, koji radi kao prodavac sladoleda pored parka.

Komentari (0)

Evropa