Evropa

Osumnjičeni za napad nožem na decu u Fransuckoj prebačen u istražni zatvor Ansija

Komentari

Autor: Tanjug

10/06/2023

-

15:17

Osumnjičeni za napad nožem na decu u Fransuckoj prebačen u istražni zatvor Ansija
Osumnjičeni za napad nožem na decu u Fransuckoj prebačen u istražni zatvor Ansija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičeni za napad nožem na decu i starije osobe u gradu Ansi u francuskim Alpima prebačen je u istražni centar gde će biti zadržan do podizanja optužnice za pokušaj ubistva i nezakonito korišćenje oružja.

Napadač Abdalmasih H, državljanin Sirije koji već 10 godina živi u Švedskoj sa statusom izbeglice, oženjen i ima jedno dete, "nije želeo da govori" pred istražnim sudijama, potvrđeno je iz javnog tužilaštva u Ansiju, prenosi portal BFMTV.

Osumnjičenog napadača je u policijskom pritvoru dva puta pregledao specijalista neuropsihijatar koji je ocenio da je njegovo zdravstveno stanje "u skladu sa policijskim pritvorom".

"Njegovo somatsko stanje je kompatibilno sa boravkom u policijskom pritvoru", izjavila je Žoana Rozenblum, klinički psiholog i ukazala da će osumnjičeni moći da odgovara na pitanja istražitelja kada mu se stabilizuje psihičko stanje uznemirenosti.

Ona je potvrdila da su urađena i testiranja osumnjičenog na narkotike i alkohol koja su pokazala negativne rezultate.

Istražitelji su saslušali sve neposredne svedoke napada, a zatim su im pružili i psihološku pomoć, a javni tužilac Anesija Lin Bone-Matina izjavila je da će svim žrtvama napada nožem, kao i njihovim porodicama biti pružena individualna podrška.

Prema njenim rečima, žrtve napada nisu više životno ugrožene i nalaze se pod lekarskim nadzorom.

Četvoro dece, uzrasta od 22 do 36 meseci, kao i dvoje penzionera ranjeni su u četvrtak u napadu nožem koji je izveo osumnjičeni Sirijac. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa