Evropa

Rusija istražuje optužbe Nikite Mihalkova da je Jeljcin centar korišćen za antidržavne aktivnosti

Komentari

Autor: Tanjug

15/06/2023

-

16:27

Rusija istražuje optužbe Nikite Mihalkova da je Jeljcin centar korišćen za antidržavne aktivnosti
Rusija istražuje optužbe Nikite Mihalkova da je Jeljcin centar korišćen za antidržavne aktivnosti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rusko ministarstvo pravde počelo je da istražuje da li su se u muzeju Jeljcin centar posvećenom bivšem predsedniku Borisu Jeljcinu sprovodile antidržavne aktivnosti uz podršku iz inostranstva i da će istraga trajati oko mesec dana, preneo je Interfaks.

"Provera će trajati najmanje mesec dana, prikupljaće se materijali o aktivnostima, koji potvrđuju ili opovrgavaju navode koje je izneo i Nikita Mihalkov", rekao je zamenik ministra pravde Ruske Federacije Oleg Sviridenko.

Filmski režiser Nikita Mihalkov je više puta kritikovao Jeljcin centar i tražio da se organizacija prizna kao "strani agent".

Ranije je moskovski ogranak Kulturnog fronta Rusije predložio da se zatvori Jeljcin centar u Jekaterinburgu.

Pres sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je 17. januara da Kremlj ne zna ništa o predlogu da se zatvori Jeljcin centar.

"Ne znamo za te inicijative. Ne znamo šta je to izazvalo, sa čime je povezano, što iritira navedene javne organizacije, tako da ne možemo da učestvujemo u tome", rekao je tada Peskov novinarima.

 

Komentari (0)

Evropa