Evropa

Velika akcija Europola: Širom Evrope uhapšeno 175 osoba, otkriveno 187 potencijalnih žrtava trgovine ljudima

Komentari

Autor: Tanjug

16/07/2021

-

15:20

Velika akcija Europola: Širom Evrope uhapšeno 175 osoba, otkriveno 187 potencijalnih žrtava trgovine ljudima
Velika akcija Europola: Širom Evrope uhapšeno 175 osoba, otkriveno 187 potencijalnih žrtava trgovine ljudima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U okviru jednonedeljne zajedničke akcije policije širom Evrope, identifikovano je ukupno 187 potencijalnih žrtava trgovine ljudima, od kojih je za 92 utvrđeno da su maloletne, a uhapšeno je 175 lica, saopštio je danas Europol, kriminalistička obaveštajna agencija Evropske unije.

U koordinisanim zajedničkim naporima su, zajedno sa Europolom, učestvovale, između ostalog. Portugal, Španija i Ujedinjeno Kraljevstvo, a operacija, koja se odvijala od 28. juna do 4. jula, podržana je od strane Fronteksa i ukupno 18 država, navodi se u saopštenju Europola dostavljenog Tanjugu.

U fokusu akcije je bilo otkrivanje maloletnika bez pratnje ili maloletnika koji su pobegli iz skloništa, ali i trgovina ljudima unutar EU, gde decom često trguju članovi porodica koji su deo velikih porodičnih klanova.

Ovim žrtvama se uglavnom trguje u svrhu prosjačenja, prisilnog kriminala i seksualnog iskorišćavanja.

Akcija je, takođe, bila usredsređena na kriminalne mreže i one koji su uključeni u trgovinu ljudima a koji koriste lažne dokumente.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa