Evropa

Albanske vlasti izvršile raciju u kampu prognanih iranskih opozicionara Mudžahedin-e-Kalk, povređeno nekoliko ljudi

Komentari

Autor: Tanjug

20/06/2023

-

23:40

Albanske vlasti izvršile raciju u kampu prognanih iranskih opozicionara Mudžahedin-e-Kalk, povređeno nekoliko ljudi
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Albanske vlasti izvršile su danas raciju u kampu u kojem su smešteni članovi prognane iranske opozicione grupe Mudžahedin-e-Kalk, a tokom te akcije povređeno je nekoliko ljudi.

Pripadnici albanskih snaga bezbednosti su upali u kamp sa zadatkom da zaplene 150 kompjutera koji se navodno dovode u vezu sa zabranjenim političkim aktivnostima, prenosi AP.

Albanski ministar unutrašnjih poslova Bledi Cuci i načelnik policije Muhamet Rumbulaku rekli su da su i policajci i iranski disidenti povređeni tokom racije u kampu Ašraf-3 u blizini Manzea, malog planinskog grada udaljenog 30-ak kilometara zapadno od Tirane.

Predstavnici grupe Mudžahedin-e-Kalk rekli su da je jedna osoba ubijena, a članovi Narodne mudžahedinske organizacije Irana (PMOI) protestovali su danas držeći sliku osobe za koju navode da je preminula. Međutim, albanske vlasti osporile su ove tvrdnje.

Kancelarija Specijalne uprave za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala otvorila je istragu o sumnjivim političkim aktivnostima pripadnika grupe Mudžahedin-e-Kalk.

Ministar Cuci i načelnik Rumbulaku uputili su na tužilaštvo sve koji su postavili pitanje o prirodi navodnih nezakonitih radnji iranske opozicione grupe, uz napomenu da policija samo izvršava sudski nalog i vrši zaplenu dokaznog materijala, dodaje AP.

Lokalni mediji, međutim, izveštavaju da je grupa osumnjičena za organizovanje sajber napada na strane institucije.

Kamp Ašraf 3 severozapadno od Tirane već deceniju je dom hiljadama članova Narodne mudžahedinske organizacije Irana (PMOI), prognanih protivnika vlade u Teheranu.

Komentari (0)

Evropa