Evropa

Suspendovan voditelj BBC optužen da je plaćao tinejdžeru za eksplicitne fotografije

Komentari

Autor: Tanjug

09/07/2023

-

18:47

Suspendovan voditelj BBC optužen da je plaćao tinejdžeru za eksplicitne fotografije
Suspendovan voditelj BBC optužen da je plaćao tinejdžeru za eksplicitne fotografije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Britanski javni servis BBC suspendovao je voditelja suočenog s optužbama da je platio tinejdžeru više hiljada funti za seksualno eksplicitne fotografije, od njegove 17. godine.

Tim Dejvi, generalni direktor BBC, izjavio je da kompanija vrlo ozbiljno shvata sve optužbe, dodajući da je BBC u maju saznao za njih i da je tada pokrenuta istraga.

"Nove optužbe, drugačije prirode, iznete su nam u četvrtak, a pored sopstvenih upita, kontaktirali smo i spoljne organe, u skladu sa našim protokolima. Mogu da potvrdim da smo suspendovali zaposlenog", dodao je Dejvi. 

BBC njuz je saopštio da razume da se to odnosi na policiju.

"Ovo je složen i brz splet okolnosti i BBC radi što je brže moguće na utvrđivanju činjenica kako bi se pravilno informisali o odgovarajućim narednim koracima", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se potvrđuje da je muški član osoblja suspendovan i dodaje da je "važno da se sa ovim stvarima postupa pošteno i pažljivo".

Navodno je voditelj, čiji identitet još nije otkriven, platio tinejdžeru 35.000 funti (oko 40.000 evra) za eksplicitne fotografije u periodu od poslednje tri godine, a londonski list „San" koji je prvi objavio saznanja o tome, tvrdi da je ta mlada osoba imala 17 godina kada je voditelj počeo da ga plaća.

Ta zvezda se slikala u donjem vešu i bio je "spreman da moje dete nastupi za njega", rekla je mladićeva majka za list "San".

Navodi, koje je juče prvi objavio "San", govore da je voditelj BBC platio 35.000 funti za eksplicitne fotografije u periodu od tri godine.

Majka tinejdžera je rekla za novine da je njeno dete, koje sada ima 20 godina, iskoristilo novac od voditelja za nabavku kokaina.

Ona je rekla da će njeno dete, ako se navodne isplate nastave, "završiti mrtvo", objavio je danas londonski list.

"San" navodi da se porodica mlade osobe požalila BBC-u 19. maja i da su bili frustrirani što se voditelj i dalje pojavljuje u programu.

BBC je saopštio da sve optužbe razmatra veoma ozbiljno i da voditelj u narednom periodu neće voditi emisije.

"Mi tretiramo sve optužbe veoma ozbiljno i imamo predviđene korake da ih proaktivno rešavamo", naveo je BBC u saopštenju.

Dete je za tri godine od "srećnog tinejdžera postalo zavisnik koji je izgledao kao duh", opisala je majka.

Urednica BBC za kulturu Kejti Razal rekla je da mnoga pitanja ostaju bez odgovora, poput kako je korporacija istražila pritužbu porodice i da li je bilo prikladno da voditelj, čije ime nije saopšteno, ostane u etru posle ozbiljnih optužbi.

Čini se da izjava BBC sugeriše da je početna istraga možda bila otežana nedostatkom odgovora porodice, rekla je ona.

Ova tvrdnja, ako se dokaže, značila bi da će karijera voditelja BBC-ja verovatno biti gotova.

Posle ovih informacija, mnogi voditelji BBC- na društvenim mrežama negirali da je o njima reč, među kojima i najplaćeniji voditelj britanskog Javnog servisa, nekadašnji engleski fudbalski reprezentativac Gari Lineker.

"Žao mi je što ću da razočaram mrzitelje, ali nisam ja", napisao je on na Tviteru.

Pridružio mu se drugi voditelj Rajlan Klark koji je na Tviteru napisao: "Nisam ja, bejbi" i dodao da trenutno snima u Italiji za BBC program.

Oglasio se i voditelj BBC Radija 2 Džeremi Vajn takođe se ogradivši da se optužbe ne odnose na njega.

"Samo da kažem da se veoma radujem što ću u ponedeljak voditi moju radio emisiju - ko god da je ovaj 'BBC prezenter' o kome se priča, imam istu poruku za vas kao i Rajlan ranije - to svakako nisam ja".

Komentari (0)

Evropa