Evropa

Potraga za lavicom u Berlinu: Policija upozorila građane da ne napuštaju kuće i da paze na ljubimce

Komentari

Autor: Tanjug

20/07/2023

-

10:11

Potraga za lavicom u Berlinu: Policija upozorila građane da ne napuštaju kuće i da paze na ljubimce
Potraga za lavicom u Berlinu: Policija upozorila građane da ne napuštaju kuće i da paze na ljubimce - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Berlinska policija upozorila je građane da se pretpostavlja da je lavica na slobodi u jugozapadnom predgrađu nemačke prestonice. 

Stanovnici su upozoreni da ne napuštaju kuće i da drže kućne ljubimce u zatvorenom prostoru, preneo je Rojters.Javni emiter RBB javio je da je u toku policijska akcija potrage za lavicom u koju je uključen helikopter, kao i vatrogasne brigade.

Životinja, za koju se sumnja da je odbegla lavica, navodno je primećena danas u regionu Potsdama na obodu nemačke prestonice, saopštila je policija, objavio je Dojče vele (DW).

Policija je navela da u akciji pronalaska životinje učestvuju i veterinari i lovci. Policija je saopštila da je informacije o prisustvu životinje dobila od svedoka koji su je snimili kako napada i ubija divlju svinju.

Policija je navela da se ne zna odakle je životinja došla nakon što su proverili u zoološkim vrtovima, cirkusima i skloništima za životinje u kojima nije prijavljen nestanak lavice.

Potraga za lavicom usredsređena je na opštinu Klajnmahnov na južnom obodu Berlina koja ima oko 20.000 stanovnika.

Komentari (0)

Evropa