Evropa

Mandić: Pregovori o formiranju vlade u Crnoj Gori idu u dobrom pravcu

Komentari

Autor: FoNet

24/07/2023

-

22:38

Mandić: Pregovori o formiranju vlade u Crnoj Gori idu u dobrom pravcu
Andrija Mandić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Andrija Mandić izjavio je danas da čvrsto veruje da pregovori o formiranju vlade idu u dobrom pravcu i istakao da većina od 30. avgusta želi da je konstituiše, a pokazala je spremnost i otvorila vrata manjinskim partijama da budu deo vlasti.

Mandić je rekao da je koalicija ZBCG prihvatila deset principa koje im su im poslali iz Evrope sad i da je njihov cilj bio da ostanu na nivou na kojem su dobili podršku građana, prenosi RTCG.

"Čujemo da neke stranke manjina imaju dopune, ali mislimo da to ne treba raditi, jer se tako kvari ideja oko koje treba da se okupimo. Žao nam je što pojedini političari koji izlaze sa tim dopunama to nisu radili u prethodnom periodu, kada su bili u koaliciji sa DPS", kazao je Mandić, dodavši da bi neki kroz dopune principa želeo da eliminiše ZBCG.

Istakao je da koalicija ZBCG nije izlazila sa uslovima i da je važno da do četvrtka, za kada je zakazana konstitutivna sednica Skupštine, znaju ko čini parlamentarnu većinu. 

Komentari (0)

Evropa