Evropa

Otvorena nova afera u Slovačkoj: Šef obaveštajne službe optužen za formiranje kriminalne grupe

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2023

-

19:13

Otvorena nova afera u Slovačkoj: Šef obaveštajne službe optužen za formiranje kriminalne grupe
Otvorena nova afera u Slovačkoj: Šef obaveštajne službe optužen za formiranje kriminalne grupe - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Slovačka policija optužila je danas šefa obaveštajne službe i druge visoke zvaničnike u bezbednosnoj zajednici za formiranje kriminalne grupe i zaveru radi zloupotrebe položaja.

"Istražitelj je podneo optužnicu za krivično delo osnivanja, formiranja i podržavanja kriminalne grupe, krivično delo zloupotrebe javnih ovlašćenja i krivično delo ometanja pravde", rekao je šef policije Stefan Hamran na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Policija je optužene identifikovala samo po imenima, ali je Hamran potvrdio da su među optuženima aktuelni šef Slovačke obaveštajne službe Roman Alač, njegov prethodnik Vladimir Pčolinski i direktor Uprave za nacionalnu bezbednost Roman Konečni.

Privremeni premijer Ludovit Odor sazvao je za sutra vanrednu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, na kojoj će se raspravljati o ovom slučaju.

Slovački birači izaći će na izbore 30. septembra. Zemljom trenutno upravlja privremeni kabinet, nakon što je prethodna vladajuća koalicija izgubila poverenje parlamenta u decembru prošle godine.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa