Evropa

Talačka kriza u Švedskoj: Zatvorenici oteli čuvare, pa tražili helikopter i picu sa kebabom

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews

21/07/2021

-

20:41

Talačka kriza u Švedskoj: Zatvorenici oteli čuvare, pa tražili helikopter i picu sa kebabom
Talačka kriza u Švedskoj: Zatvorenici oteli čuvare, pa tražili helikopter i picu sa kebabom - Copyright Tanjug AP/Per Karlsson

veličina teksta

Aa Aa

Dvojica zatvorenika uzela su danas za taoce dvojicu zatvorskih čuvara i zabarikadirali se, a odeljenje za izvršenje krivičnih sankcija Švedske ocenilo je da je reč o "vrlo opasnoj situaciji".

Zatvorenici su oteli čuvare nakon što su oko podneva provalili u stražarsku sobu i onesposobili nadzorne kamere, saopšteno je iz odeljenja za izvršenje krivičnih sankcija Švedske, prenosi AP.

Oba zatvorenika izdržavaju kazne za ubistvo, izvestio je TT, a švedski mediji prenose da su zahtevali helikopter koji će ih odvesti u slobodu.

Švedski tabloid Aftonbladet tvrdi da su kidnaperi stari 30 i 24 godine i da su navodno bili naoružani oštricama žileta kada su provalili u stražarsku sobu.

"Zatvorenici su osuđeni za težak zločin. Pregovarači, policija i čuvari  švedskog zatvora nalaze se na terenu i situacija je zamrznuta", rekao je za TT šef obezbeđenja u zatvoru Jorgen From Nordin, prenosi Euronews.

Lokalni mediji prenose da su zatvorenici ponudili da oslobode jednog taoca, ali da se zauzvrat ostalim zatvorenicima podeli 20 pica sa kebabom.

Aftonbladet je objavio fotografije lokalne picerije koja priprema i tovari pice u automobil i tvrdi da je to dostava za zatvor.

Talačka kriza se dogodila u Eskilstuni, koji je oko 120 kilometara udaljen od glavnog grada Stokholma.

Komentari (0)

Evropa

Dodik uoči dolaska u Beograd: Raduje podrška Srbije Republici Srpskoj