Evropa

Bivši vojnik osuđen za terorizam pobegao iz zatvora u Londonu

Komentari

Autor: Tanjug

08/09/2023

-

21:04

Bivši vojnik osuđen za terorizam pobegao iz zatvora u Londonu
Bivši vojnik osuđen za terorizam pobegao iz zatvora u Londonu - Copyright Tanjug/Yui Mok/PA via AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Britanska policija potvrdila je danas da je bivši vojnik Danijel Abed Kalife pobegao iz zatvora u Londonu dok je čekao suđenje zbog optužbi za terorizam. 

Komandant Metropolitenske policije za borbu protiv terorizma Dominik Marfi rekao je za Skaj njuz da je Kalife primećen na prometnom kružnom toku, koji se nalazi na udaljenosti od oko 1600 kilometara od zatvora Vandsvort, ubrzo nakon bekstva.

Policija nudi oko 20.000 funti (25.000 dolara) za informacije koje direktno vode ka hvatanju i hapšenju Kalifea (21), saopštio je Marfi, prenosi AP. Begunac je primećen nakon što je policija pretražila Ričmond park na jugozapadu grada.

Optužen je da je postavio lažne bombe u vojnoj bazi i da je prekršio britanski zakon o službenim tajnama prikupljanjem informacija koje bi mogle da budu korisne neprijatelju.

On je otpušten iz britanske vojske nakon hapšenja ranije ove godine i negirao je optužbe. Suđenje mu je zakazano za novembar. Njegovo bekstvo je uzrokovalo dodatne bezbednosne provere na aerodromima i u luci Dover, glavnom brodskom prelazu iz Engleske u Francusku.

Komentari (0)

Evropa