Evropa

Zbog obilnih kiša Grčka naredila evakuaciju još jednog sela nadomak grada Larise

Komentari

Autor: Tanjug

09/09/2023

-

18:06

Zbog obilnih kiša Grčka naredila evakuaciju još jednog sela nadomak grada Larise
Zbog obilnih kiša Grčka naredila evakuaciju još jednog sela nadomak grada Larise - Copyright Tanjug AP/Vaggelis Kousioras

veličina teksta

Aa Aa

Stanovnicima sela Omorfokori, udaljenog oko osam kilometara od grada Larise, naređeno je danas popodne da se evakuišu, jer je zbog obilnih kiša nabujala reka Pinios. Stanovnicima je naređeno da se evakuišu putem SMS poruka, preneo je AP.

Spasilačke ekipe su već evakuisale ugrožene stanovnike iz poplavljenih područja u centralnom regionu Tesalije. U poplavama je nastaradalo 10 ljudi, dok se četvoro vode kao nestali. 

Ono što najviše brine vlasti je da bi reka koja se već izlila mogla da poplavi Larisu, grad sa oko 150.000 stanovnika.

Vlasti su postavile vreće pune peska i šljunka duž obala reke i otvorile kanale za skretanje vode zapadno od grada.

Guvernera Tesalije Kostasa Agorastosa, koji je bio u poseti jednoj od najteže pogođenih oblasti na jugozapadu regiona, policija je evakuisala nakon što je manji broj demonstranata počeo da viče na njega, a zatim ga gurnuo, što se može videti na video snimku koji je objavljen na društvenim mrežama.

Agorastos, član vladajuće konzervativne partije Nova demokratija, rekao je juče da lokalni i regionalni izbori ne mogu da se održe u Tesaliji 8. oktobra, kako je predviđeno. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa