Evropa

Italijanski šef diplomatije pozvao EU , NATO i SAD da se uključe u rešenje pitanja migranata

Komentari

Autor: Tanjug

16/09/2023

-

16:16

Italijanski šef diplomatije pozvao EU , NATO i SAD da se uključe u rešenje pitanja migranata
Italijanski šef diplomatije pozvao EU , NATO i SAD da se uključe u rešenje pitanja migranata - Copyright Tanjug/HINA/Mario Strmotić

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik italijanske vlade i šef diplomatije Antonio Tajani danas je pozvao da se UN i NATO uključe u napore da se zaustavi priliv migranata iz Severne Afrike u Italiju.

"Možda čak ni Evropa ne može sama da reši pitanje migranata, s obzirom na to šta se događa u Africi", rekao je Tajani u obraćanju na regionalnom sastanku svoje partije Forca Italija u Napulju, prenela je agencija Ansa.

On je dodao da je neophodna snažna akcija na međunarodnom nivou.

"NATO, UN i SAD moraju biti prisutniji i moraju biti deo rešenja ovog problema", istakao je italijanski zvaničnik.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni izjavila je juče da će ponovo pozvati Evropsku uniju da preduzme zajedničku akciju, "pomorskom misijom ako bude neophodno", kako bi se sprečio prolazak migranata iz Severne Afrike preko Sredozemnog mora.

"Nameravam da ponovim zahtev za hitnu misiju EU kako bi blokirao polazak plovila s migrantima", navela je predsednica Vlade Italije u video snimku postavljenom na društvenim mrežama. 

Ona je takođe upozorila da će Italija preduzeti oštru akciju kao odgovor na ovonedeljni porast broja migranata, koji su preplavili italijansko ostrvo Lampeduza, preneo je Rojters.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa