Izbori 2022

Vučić: Realno je da izbori budu 3. ili 17. aprila

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

05/09/2021

-

10:50

Vučić: Realno je da izbori budu 3. ili 17. aprila
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je realno da izbori budu 3. ili 17. aprila.

"Izbori mogu da budu 3.aprila. To mora da bude u skladu sa zakonom, između 3. i 17. aprila, a 10. aprila ne može jer je godišnjica stvaranja NDH. Realno je da to bude 3. ili 17.april", rekao je Vučić na TV Prva. 

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da nikakvu odluku po pitanju kandidature za predsedničke izbore naredne godine, ali da je stav stranke koju vodi da se kandiduju ljudi koji su u stanju da pobede.


Vučić je, na pitanje da li svi pristisci mogu da utiču na njega da kaže da se neće kandidovati za predsednika, Vučić je rekao da nije doneo nikakvu odluku po tom pitanju.

Govoreći o sastanku sa koalicionim partnerima iz Socijalističe partije Srbije, Vučić je rekao da je "njihovo izlaganje na sastanku sa koalicijanim partnerima bilo kratko".

"Naši stavovi su jasni, mi smo sremni da donesemo odluku da kandidujemo i za predsednika i za sve druge funkcije ljude koji mogu da pobede", rekao je Vučić. 

Upitan da li je postignut neki konkretan dogovor, on je rekao da su nisu još dogovorili: "Njima smo rekli našu poziciju i čemao odgovor".

"Tako ćemo dati svima, ne mislim da je to pitanje konformizma", rekao je Vučić.

Dodao je da to nije pitanje konfomizma, broja osvojenih mandata, uz konstataciju da će biti žestokih pritisaka, spolja i iznutra.

"Priča o izbornim uslovima izmišljena"

Vučić je istakao da je priča opozicije o izbornim uslovima prazna, izmišljena priča, opravdanje za loš izborni rezultat.

Poručio je opoziciji da nema ništa od tog posla da preko ulice i silom dođu na vlast.

"Na izborima će se menjati vlast i narod će uvek odlučivati. Dobro je da su to i oni sami potvrdili. Jer kada govorite o izbornim uslovima morate to porediti sa nečim. 2012. nije bilo nijednog medija na strani opozicije, a tada nismo kukali, već smo se bavili programom i planovima, i pobedili", podsetio je on.

Vučić je takođe rekao da takozvani ekološki ustanak najavljen za 11. septembar jeste borba između njih samih, ko će od njih preuzeti primat, jer za one bivšeg režima niko neće da glasa.

"To nema nikakve veze sa ekologijom"; istakao je on.

"Kosovo ide u Savet Evrope"

Vučić je naglasio da Priština u ovom trenutku ima povoljnu poziciju i da će ići na to da Kosovo postane članica Saveta Evrope, posle čega će pokušati da uđe i u Interpol i Unesko.

"Tamo ćemo da ih pobedimo, a u Savetu Evrope vrlo teško", rekao je on.

Vučić je takođe naveo da će prva zvanična kandidatura Prištine biti "u danima pred nama", što će Srbiji otvoriti pristup i pokazati da Beograd ne sedi skrštenih ruku i kako ume da se bori za svoj narod i svoju zemlju.

"Kada krenu u to, posle nekoliko dana videće da će druge zemlje povlačiti priznanja", rerkao je Vučić.

Dodao je da zna kada nemačka kancelarka Angela Merkel dolazi u Srbiju, da će to biti uskoro, ali da je dogovor da se ne iznosi u javnost tačan datum.

Komentari (0)

Talk of the town