Izbori 2022

Šapić: Kako je moguće da sada jednom delu opozicije smetaju evroparlamentarci?

Komentari

Autor: Euronews Srbija/FoNet

19/09/2021

-

13:53

Šapić: Kako je moguće da sada jednom delu opozicije smetaju evroparlamentarci?
Šapić: Kako je moguće da sada jednom delu opozicije smetaju evroparlamentarci? - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Kako je moguće da "ljudi zbog kojih će demokratija u Srbiji da procveta", i koji su ranije tako predstavljani, danas za opoziciju postaju "Vučićevi plaćenici", prokomentarisao je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić međustranački dijalog i pregovore jednog dela opozicije sa predstavnicima Evropskog parlamenta.

"Jesu li sada evroparlamentarci dobri ili loši? Od simbola istine, demokratije i pravičnosti Tanja Fajon i Vladimir Bilčik došli su do toga da su sada nebitni i da ih je Vučić potkupio. Pitanje za taj deo opozicije glasi: Znate li tačno šta hoćete", upitao je Šapić za TV Prva.

Podsetimo, nakon prve rudne dvodnevnih pregovora deo opozicionih stranaka u Srbiji napustio je dijalog koji se održava uz posredovanje poslanika Evropskog parlamenta.

Tanjug/Rade Prelić

 

Tada su opozicione Stranka slobode i pravde , Demokratska stranka , Pokret slobodnih građana  i Pokret za preokret  saopštile su da neće učestvovati u nastavku dijaloga.

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je tada da ta stranka neće učestvovati u međupartijskom dijalogu jer se na taj način ne može doći do uslova za slobodne i fer izbore u Srbiji.

Tanjug/Rade Prelić

 

Inače, u okviru Međustranačkog dijaloga, održanog 17. i 18. septembra u Beogradu, pet kofasilitatora procesa - predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić, poslanici Evropskog parlamenta Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, kao i bivši poslanici Evropskog parlamenta Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, dogovorili su radni dokument koji sadrži 16 konkretnih i primenljivih mera.

One odražavaju prethodne preporuke Evropskog parlamenta, Evropske komisije i OEBS/ODIHR-a, kao i zaključke izvedene nakon brojnih konsultacija i diskusija izveštajima Evropske komisije o napretku zemlje i godišnjim rezolucijama Evropskog parlamernta, navedeno je u saopštenju iz parlamenta.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town