Izbori 2022

Đilas evroparlamentarcima: Odustali ste od svih evropskih vrednosti

Komentari

Autor: Fonet

25/10/2021

-

12:05

Đilas evroparlamentarcima: Odustali ste od svih evropskih vrednosti
Đilas evroparlamentarcima: Odustali ste od svih evropskih vrednosti - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik stranke Slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas poručio je danas predstavnicima Evropskog parlamenta (EP) koji posreduju o pregovorima o poboljšanju izbornih uslova u Srbiji da treba da ih bude sram, jer učestvuju u prevari zajedno sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije.

"Nama koji smo 30 godina za Evropu, koji verujemo u to, došli ste i dogovorili papir sa (Aleksandrom) Vučićem i (Ivicom) Dačićem, i rekli - to je dobro. Odustali ste od svih evropskih vrednosti, od svih pravila koja važe u vašoj zemlji. Nemojte više, molim vas, da nam pišete o tome, mi ćemo sami završiti", poručio je on Tanji Fajon, Vladimiru Bilčiku, Eduardu Kukanu i Tomasu Flankeštajnu.

Đilas je, upitao o izlasku na izbore, ocenio da je najvažnije da će najveće opozicione stranke uskoro doneti zajedničku odluku o tome da li će učestvovati ili bojkotovati "na način koji neće biti identičan kao prošli put".

"Donećemo zajedničku odluku jako brzo i saopštiti građanima Srbije", poručio je Đilas, konstatujući da u Srbiji nema šansi za slobodne, fer i poštene izbore sve dok se ne promeni vlast.

"Kako će doći do promene vlasti, videćemo uskoro", zaključio je lider SSP.

Komentari (0)

Talk of the town