Izbori 2022

Dačić: Trenutno se razmišlja kako da zajednički kandidat SNS i SPS pobedi u prvom krugu

Komentari

Autor: FoNet

22/12/2021

-

11:24

Dačić: Trenutno se razmišlja kako da zajednički kandidat SNS i SPS pobedi u prvom krugu
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Socijalističke partije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da se čitav opozicioni blok "upinje" da vidi da li će socijalisti izaći na izbore na zajedničkoj listi sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da u tome imaju pomoć iz inostranstva.

Dačić je, gostujući na televiziji Hepi, rekao da se trenutno razmišlja o tome kako da zajednički kandidat SPS i SNS Aleksandar Vučić pobedi u prvom krugu, a da je "tehničko pitanje" da li će biti zajednička lista za parlamentarne izbore.

Računa se šta je bolje, kako da birači bolje reaguju, objasnio je on i dodao da postoje različita mišljenja, jer neki smatraju da je, kao što postoji zajednički predsednički kandidat, bolja zajednička lista, dok drugi misle da bi veći uspeh bio sa dve liste.

Prema mišljenju Dačića, postoji rizik da se osvoji manje glasova na predsedničkim izborima ako se ide sa dve liste, jer je pitanje da li će onaj ko glasa za SPS svoj glas dati Vučiću.

Kako je istakao, u opozicionim medijima se plasira teza da se SPS "utapa" u SNS, da propada, i da zato treba imati svog predsedničkog kandidata i svoju listu.

Dačić smatra da će na izborima biti dosta listi, jer u opoziciji se još nije tačno utvrđeno ko će sa kim, a lično misli da treba zabraniti predizborne koalicije.

"Sad je snižen cenzus na tri odsto, a opet se nekako grupišu ne bi li ga prešli. Završe se izbori i onda kud koji mili moji. Niti ima zajedničke politike, ni zajedničke poslaničke grupe. Sve se pretvori u neprincipijelne koalicije", naglasio je on.

Govoreći o reefrendumu raspisanom za 16. januar, Dačić je istakao da po zakonu može da se vodi kampanja protiv referenduma, ali da su "čiste laži" ono na čemu tu kampanju zasniva opozicija.

Komentari (0)

Talk of the town