Politika

Dačić: Sa SNS ćemo pobediti sve, Vučić može da računa na socijaliste

Komentari

Autor: FoNet

17/07/2021

-

13:57

Dačić: Sa SNS ćemo pobediti sve, Vučić može da računa na socijaliste
Dačić: Sa SNS ćemo pobediti sve, Vučić može da računa na socijaliste - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je da u svim predstojećim bitkama Aleksandar Vučić, Srpska napredna stranka i njena lista mogu da računaju na socijaliste, koji su spremni i traže veću ulogu u kreiranju budućnosti Srbije.

"Imaćemo uskoro priliku da još jednom potvrdimo koliko smo jaki, slobodni i uverimo ljude da zaslužujemo poverenje. Govorimo o izborima sledeće godine i pred građane treba da izađemo sa čistom politikom", rekao je Dačić i napomenuo da se današnja Srbija "kao nebo i zemlja" razlikuje od one iz 2012. godine.

Dačić je istakao da "nažalost" u Srbiji gotovo i da nema opozicije, ozbiljne ideje, alternative, da odgovori na teška pitanja Kosova i Metohije i Evrope.

"Zajedno sa partnerima iz SNS, pobedićemo sve naše neprijatelje, neprijatelje zemlje i naroda na sledećim izborima", poručio je Dačić.

"Ova stranka ima iste ideje i istu snagu kao prvog dana, jer zna da je neprestano menjanje jedini način da se sačuvaju stalne ideje socijalizma - pravda, jednakost i solidarnost", istakao je on.

Nijedna partija u Evropi, osim SPS, nije preživela sve turbulencije i promene koje je kraj 20. veka doneo, konstatovao je Dačić na svečanoj sednici Glavnog odbora SPS povodom 31 godine od osnivanja stranke i poručio da u Srbiji ne postoji starija politička tradicija od socijalista.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

"Ako je nešto bilo dobro u proteklih 30 godina, to je da smo shvatili da Srbiju treba menjati na bolje i bili smo faktor stabilnosti. Želimo da Srbija bude velika, ali ne mislimo da je potrebno menjati granice za to, već ljude učiniti takvim", napomenuo je Dačić.

"Mi smo najstariji politički brend i mi smo nastavljači svih socijalističkih ideja od Svetozara Markovića, Vase Pelagića, Sime Markovića, Dimitrije Tucovića, Josipa Broza Tita do Slobodana Miloševića", naglasio je Dačić.

Svi veliki srpski državnici pomalo su bili socijalisti, ocenio je on i naglasio: "Mi jesmo internacionalisti, ali i rodoljubi i stalni zagovornici antifašističke tradicije".

Ulaganje u obrazovanje, zdravstvo, kulturu i socijalni standard nije trošak, rekao je Dačić i naglasio da je samo u socijalizmu bilo moguće da se on, dete sa sela i iz siromašne porodice, školuje u gradovima, bude najbolji student fakulteta, postane predsednik parlamenta, vlade i ministar.

"Socijalisti su jedina stranka koja ne menja osnovne ideje, a na početku 21. veka bili smo otpisani, proganjani i klevetani. Pripisivane su nam sve nevolje naroda i države, funkcioneri su hapšeni, imovina partije otimana", rekao je Dačić.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

"Ponosni smo na prošlost, svesni grešaka, a platili smo veliku cenu i za greške i zasluge", naveo je lider SPS i poručio da teška vremena grade jake kadrove, "a retko koja stranka je uspela da ima bolje kadrove od socijalista".

"Na žalost neprijatelja, socijalisti nisu iskorenjeni", rekao je Dačić, uz napomenu da brojni funkcioneri SPS obavljaju važne funkcije.

"Pokrenuli smo proces za koji svetska diplomatija još nema ime - otpriznavanje nezavisnosti Kosova i Metohije", ukazao je Dačić, sve smo uradili da ispravimo nepravdu prema svojoj državi.

Kako je rekao, "zalažemo se za samostalni dogovor Srba i Albanaca, poštujemo državne granice i međunarodne sporazume. Nećemo odustati od ideje jedinstva srpskog naroda", rekao je Dačić uz navode da Republika Srpska može biti deo Bosne i Hercegovine, ali i deo jedinstvenog privrednog, kulturnog, pa i političkog prostora sa Srbijom.

"Borićemo se za ravnopravnost i prava Srba u regionu, Srba u Crnoj Gori, bez diskriminacije srpskog naroda u Hrvatskoj, insistiraćemo na poštovanju imovinskih, stambenih prava.Borićemo se protiv antisrpske propagande u regionu i svetu, označavanju Srba kao genocidnog naroda i krivca za raspad Jugoslavije. Mi da se sakrijemo ne možemo, mi smo jedini crveni", poručio je on.

Komentari (0)

Srbija