Evropa

Dačić i Brnabić o promeni Ustava, tokom jula u planu sastanak sa Venecijanskom komisijom

Komentari

Autor: Tanjug

08/07/2021

-

14:43

Dačić i Brnabić o promeni Ustava, tokom jula u planu sastanak sa Venecijanskom komisijom
Dačić i Brnabić o promeni Ustava, tokom jula u planu sastanak sa Venecijanskom komisijom - Copyright Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodn Miljević, Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić održao je danas redovne konsultacije sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i predstavnicima Ministarstva pravde o promeni Ustava u oblasti pravosuđa.


Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima Radne grupe koju je formirao Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo, a koja radi na izradi nacrta akta o promeni Ustava, saopšteno je iz parlamenta. Planirano je da Radna grupa, koja radi na izradi nacrta akta o promeni Ustava, u drugoj polovini jula održi onlajn sastanak sa Venecijanskom komisijom.

Skupština Srbije poslaće poziv predstavnicima Venecijanske komisije da početkom septembra posete Srbiju, kako bi se pratile sve aktivnosti u vezi sa promenom najvišeg pravnog akta.

Radnu grupu čine stručnjaci, profesori pravnih fakulteta i predstavnici naučnih instituta, predstavnici Ministarstva pravde, Udruženja tužilaca i Društva sudija. Istaknuto je da je Venecijanska komisija pohvalila sastav Radne grupe i istakla značaj transparentnog i inkluzivnog procesa.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa