Izbori 2022

Vladeta Janković predložen za nosioca liste dela opozicije za Beograd, dogovor o Ponošu na čekanju

Komentari

Autor: Euronews Srbija

27/01/2022

-

22:14

Vladeta Janković predložen za  nosioca liste dela opozicije za Beograd, dogovor o Ponošu na čekanju
Vladeta Janković i Zdravko Ponoš - Copyright EPA/SASA STANKOVIC, Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Čelnici koalicije Stranke slobode i pravde, Narodne stranke, Demokratske stranke, Pokreta slobodnih građana i pokreta koji su s njima u koliaciji načelno su se dogovorili da bivši diplomata i profesor Vladeta Janković bude prvi na njihovoj listi za Beograd, a ujedno i kandidat za gradonačelnika, saznaje Euronews Srbija.

Protiv ovog predloga, tvrdi naš  izvor, nije bio nijedan od učesnika sastanka. Takođe, narednih dana bi trebalo da se o ovome izjasni i sam Janković.

Janković je danas izjavio da je spreman da se nađe na poslaničkoj listi opozicije za predstojeće izbore, a da bi o kandidaturi za gradonačelnika Beograda morao dobro da razmisli.

S druge strane, pitanje predsedničkog kandidata i dalje ostaje otvoreno, a strankama je ostavljeno još neko vreme kako bi uskladile predloge, tako da će se stranke naknadno izjašnjavati o eventualnoj kandidaturi Zdravka Ponoša. O tome bi, tvrdi naš izvor, trebalo da se razgovara naredne nedelje.

Naime, Glavni odbor Stranke slobode i pravde doneo je u subotu odluku da za predsedničkog kandidata predloži Zdravka Ponoša. Lider SSP Dragan Đilas naveo je da veruje da je Ponoš neko ko može da pobedi aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića. Sa druge strane, Narodna stranka, čiji je Ponoš zapravo član, za to je, kako su saopštili, saznala iz medija. 

Paralelno, lider Narodne stranke Vuk Jeremić isticao je u više navrata u prvi plan kandidaturu drugog predstavnika Narodne Stranke, Miroslava Aleksića. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town