Izbori 2022

Proglašena lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" za parlamentarne izbore

Komentari

Autor: Fonet

17/02/2022

-

13:02

Proglašena lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" za parlamentarne izbore
Proglašena lista "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" za parlamentarne izbore - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je danas izbornu listu "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" za parlamentarne izbore koji će biti održani 3. aprila.

Tu izbornu listu je 16. februara podnela koalicija A"leksandar Vučić - zajedno možemo". Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da je podneto ukupno 57.007 pravno valjanih overenih izjava birača da podržavaju tu izbornu listu. 

Listu su predali potpredsednica SNS Ana Brnabić, kao i kandidati za poslanike Danica Grujičić, Lazar Ristovski, Marija Zdravković, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Nosilac liste je predsednik SNS Aleksandar Vučić, a prva na listi za republičke izbore je direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić.

Ona je rekla da je prihvatila da bude na listi SNS-a zbog svega što je urađeno u poslednjih sedam godina, pre svega u zdravstvu i zato što želi da se taj trend nastavi.

Grujičić je rekla da je svedok koliko je uloženo u zdravstvo, nove lekove i u savremene metode lečenja, ističući da tako mora da se nastavi, da nijedan građanin ne mora da ide na lečenje u inostranstvo.

Predstavnici Srpske napredne stranke predali su juče listu i za beogradske izbore “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” koju je potpisima podržalo 12.500 birača.

Listu su predali prvi na listi SNS za beogradske izbore potredsednik SNS Aleksandar Šapić i predsednik Izvršnog odbora stranke Darko Glišić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town