Izbori 2022

Srpska napredna stranka predala listu za parlamentarne izbore

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

16/02/2022

-

15:08

Srpska napredna stranka predala listu za parlamentarne izbore
SNS - Copyright Euronews/Ana Šuvalija Pešić

veličina teksta

Aa Aa

Srpska napredna stranka je u 15.00 časova RIK-u predala listu kandidata za poslanike za parlamentarne izbore raspisane za 3. april.

Listu "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" potpisima je podržalo više od 55.000 građana, prenosi Tanjug.

Listu su predali potpredsednica SNS Ana Brnabić, kao i kandidati za poslanike Danica Grujičić, Lazar Ristovski, Marija Zdravković, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

Nosilac liste je predsednik SNS Aleksandar Vučić, a prva na listi za republičke izbore je direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić.

Ona je rekla da je prihvatila da bude na listi SNS-a zbog svega što je urađeno u poslednjih sedam godina, pre svega u zdravstvu i zato što želi da se taj trend nastavi.

Grujičić je rekla da je svedok koliko je uloženo u zdravstvo, nove lekove i u savremene metode lečenja, ističući da tako mora da se nastavi, da nijedan građanin ne mora da ide na lečenje u inostranstvo.

Euronews/Ana Šuvalija Pešić

 

Glumac Lazar Ristovski rekao je da je podržao tu listu kao slobodan i nezavistan čovek i da podržava Aleksandra Vučića i SNS u njihovoj težnji i kontinuitetu da naprave bolju, savremenu i sajajnu Srbiju.

Na pitanje novinara da li će glasači SNS razumeti njegovu podršku toj stranci budući da je nekada podržavao i Demokratsku stranku, Ristovski je rekao da se ne bavi tuđim životima, već svojim životom, i da se time vodi i u ovom slučaju.

Drugi na listi matematičar Stojan Radenović kazao je da je podržao SNS, jer, kako kaže, vidi očigledan rezultat i istakao da je pristojna Srbija potrebna svima, pa i političkim protivnicima.

"Ovo sam shvatio kao igru i nadmetanje sa ljudima koji ne misle kao ja, ali su tolerantni u razmeni ideja", rekao je Radenović.

Na pitanje novinara da su se pojavile informacije u javnosti da su tokom jučerašnjeg dana vršeni pritisci na radnike javnih preduzeća da svojim potpisom podrže listu SNS, Ana Brnabić je odgovorila da je SNS za tri sada prikupila više od 58.000 potpisa, da nisu bili potrebni nikakvi pritisci i da su građani do ranih jutarnjih sati čekali u redovima kako bi dali podršku listi SNS.

Među kandidatima za 250 poslanika republičkog parlamenta, osim naprednjaka, su i predstavnici SDPS-a Rasima Ljajića, Pokreta socijalista Aleksandar Vulina, Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića.

Komentari (0)

Talk of the town