Izbori 2022

Koalicija Ujedinjena Srbija predala listu za parlamentarne izbore

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/02/2022

-

10:08

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Koalicija Ujedinjena Srbija predala je danas potpise za izlazak na parlamentarne izbore sa listom "Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije".

Ova koalicija sakupila je dovoljan broj potpisa koji su danas predati Republičkoj izbornoj komisiji.

Posle predaje liste, Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, koja je nosilac rekla da će slogan kampanje biti "Promena iz korena".

Tepić je naglasila da su, uprkos opstrukcijama, uspeli da za dan i po skupe više od 20.000 potpisa podrške listi.

"Notare smo dobili drugog dana od raspisivanja izbora i to ne na svim mestima, već maksimalno jednog na par sati",  rekla je Tepić.

Euronews/Ana Šuvalija Pešić

 

Tepić je najavila da će prva konvencija koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije biti u utorak u Nišu u 18 sati, ali da će u subotu već biti u Kraljevu u podne.

Tepić je zahvalia građanima koji su potpisali listu, ali i medijima i izrazila nadu da će u narednih mesec i po dana biti prilika da se "koliko-toliko" predstave u svim profesionalnim, objektivnim medijima, koji istinito informišu javnost.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da je ovo veliki dan za Srbiju i da su proteklih dan i po, koliko su građani potpisivali zajedničku listu opozicije, videli kolika je želja za promenama

"Srbija zaslužuje bolje, građani da bolje žive, rekao je Aleksić, da pokažemo da je sistem iznad pojedinca", rekao je Aleksić.

On je rekao da je bilo mesta u kojima opštinske overivače nisu mogli ni da dobiju, dok su za stranke vlasti overivači išli od kuće do kuće da bi ljudi potpisali listu.

"Nismo ni ušli u izbore, a već sad imamo nepravilnosti", kazao je Aleksić.

Tanjug/Strahinja Aćimović

 

 

Koaliciju Ujedinjena opozicija čine Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Stranka Makedonaca Srbije, Udruženi sindikati Srbije "Sloga" i Vlaška stranka.

Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji raspisani su za 3. april.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town