Izbori 2022

Koalicija "Moramo": Sve odluke donosićemo u dogovoru sa Zapadom

Komentari

Autor: Tanjug

04/03/2022

-

13:45

Koalicija "Moramo": Sve odluke donosićemo u dogovoru sa Zapadom
Biljana Stojković - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici Zeleno-leve koalicije "Moramo", na čelu sa kandidatom za predsednika Biljanom Stojković poručili su danas da će Srbiju voditi najkraćim putem u EU, a sve odluke donositi u velikom dogovoru sa zapadom.

Nosilac liste za parlamentarne izboreNebojša Zelenović na današnjoj konferenciji za novinare rekao je da će i odluke o sankcijama Rusiji koje će doneti biti rezultat dogovora sa Zapadom i naglasio da će sa nemačkom ministarkom spoljnih poslova Analenom Berbok, koja bi trebalo da dođe naredne nedelje u Beograd, razgovarati o perspektivama Srbije i Zapadnog Balkana.

"Biće to odlična prilika, a mi smo najbolja adresa da razgovaramo i o tome da li će početi život u Srbiji", rekao je Zelenović.

On je govorio i o planu koalicije za energetsku tranziciju zemlje, novu agrarnu politiku, cirkularnu ekonomiju, za bolji i zdrav život. Dodao je i da je glas za Koaliciju "Moramo" glas protiv rudarenja litijuma, Rio Tinta i a za korišćenje resursa po najvišim svetskim standardima.

Fonet/Aleksandar Barda

 

 

Prema njegovim rečima glas za Moramo je glas za izlazak iz mraka, protiv tajnih ugovora, izbor i između nepovoljnih kineskih kredita i dogovora sa EU.

"Da biramo da li ćemo se zadužiti četiri milajdarde od Kineza ili ćemo sa 600 miliona uz 80 odsto donacije iz EU rešiti problem vode, kanalizacije i prečišćavanja", rekao je on.

Kandidat na predsedničkim izborima koalicije koja okuplja 60 organizacija iz čitave Srbije Biljana Stojković, za koju će potpisi biti prikupljani od ponedeljka, rekla je da ih sve okuplja borba za zemlju, vazduh i slobodu.

Između ostalog navela je da će se boriti za dostojanstvo rada, da ne budemo jeftina radna snaga, da se zemlja ne rasprodaje, za vladavinu prava, poštovanje svih različitosti, Ustava, razgraničenje tri grane vlasti, moderno obrazovanje, zdravstvo dostupno svima.

Kandidat za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović rekao je da će se na prvom mestu boriti protiv zagađenja Beograda, za energetsku izolaciju, efikasan i jeftiniji gradski saobraćaj, reviziju štetnih ugovora i osnivanje novih opština. Dodali su i da se zalažu za otvaranje vrata za izbeglice iz Ukrajine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town