Izbori 2022

Tepić: Nema saradnje sa partijama koje su deo režima

Komentari

Autor: Tanjug

05/03/2022

-

16:36

Tepić: Nema saradnje sa partijama koje su deo režima
Marinika Tepić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Nakon izbora nije moguća bilo kakva saradnja sa liderima bošnjačkih partija koje su deo režima ili u koaliciji sa SNS, poručila je danas u Novom Pazaru nosilac liste "Ujedinjeni za pobedu Srbije" Marinika Tepić.

"Naš stav je da nema saradnje sa SNS-om i strankama režima", rekla je Tepić, navodi se u saopštenju.

Ona je, zajedno sa ostalim predstavnicima te koalicije, među kojima je bio i Dragan Ðilas, razgovarala sa građanima Novog Pazara i predstavila im program u četiri tačke za Srbiju i region.

Dodala je da će se nakon izbora zalagati za usvajanje zakona o lustraciji, poreklu imovine i specijalnom antikorupcijskom tužiocu, kao i reviziji svih ekonomskih aranžmana, pre svih sa Kinom.

Kako je istakla, prioritet je stavljanje građana na prvo mesto i zaštita životne sredine.

"Ukoliko to ne učinimo za šest meseci, u potpunosti ćemo se povući iz politike", poručila je Tepić, koja je pozvala građane Novog Pazara i Sandžaka da se ohrabre i podrže listu "Ujedinjeni za pobedu Srbije".

Poručila je da je vreme za promene iz korena.

"Ne želimo da pričamo ono što svi znaju. Svi u Novom Pazaru znaju kako žive, ko je vlasnik pola grada, kome je bolje, a kome gore. Ne treba mi da dođemo i da vam pričamo kako vam izgledaju novčanici, frižideri ili penzije", izjavila je ona.

Na pitanje zašto su stranke sa njihove liste manje aktivne u tom delu Srbije, Tepić je odgovorila da to nije tačno i da se njihove aktivnosti "ne vide jer vlada medijski mrak".

"Prenerazio me ogroman odliv mladog stanovništva Novog Pazara i Sandžaka. Prioritet svih prioriteta je da zaustavimo ekonomsku migraciju, odlazak mladih trbuhom za kruhom u jednom pravcu. Novi Pazar je nekada bio najmlađi grad u Evropi, ne znam koliko je to tačno danas", poručila je Tepić.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Talk of the town