Izbori 2022

Tepić: Potrebno ostvariti pobede u "punom kapacitetu", na nivou Republike i Beograda

Komentari

Autor: Fonet

01/03/2022

-

17:41

Tepić: Potrebno ostvariti pobede u "punom kapacitetu", na nivou Republike i Beograda
Koalicija "Ujedinjena Srbija" - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Marinika Tepić, nosilac liste "Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedi Srbije" na parlamentarnim izborima, izjavila je danas da je potrebno ostvariti pobede u "punom kapacitetu" i na nivou Republike i Beograda, jer vlast Srpske napredne stranke neće prezati da, u slučaju pobede opozicije u Beogradu, promeni u Skupštini Zakon o glavnom gradu.

"Potrebne su nam pobedničke petice i u Beogradu i u Srbiji, jer je samo tako moguće ostvariti promene u punom kapacitetu", rekla je Tepić FoNetu na štandu koalicije "Ujedinjeni za pobedu Srbije" ispred beogradskog tržnog centra Ušće.

"U slučaju pobede samo u Beogradu, vlast neće prezati da u parlamentu, sa nekim 'Rističevićima, Atlagićima i Sandrama Božić', preko noći izmeni zakon o glavnom gradu da bi uzela nadležnost Beogradu i dokazala da je nova vlast nesposobna", kazala je Tepić.

Tepić je navela da se mogu očekivati opstrukcije i u finansiranju Beograda, jer se okvirni zakon o budžetu usvaja u republičkom parlamentu, a tekuće budžetske rezerve izdvajaju se iz Ministarstva finansija.

Istakla je da je koalicija spremna za prikupljanje potpisa za njihovog predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša čim se raspišu izbori za predsednika Republike, ali napominje da to kada će se predati kandidatura ne zavisi ni od njih, ni od građana koji će dati svoj potpis.

"Brzina zavisi od toga da li će biti opstrukcije vladajuće stranke i notarskih kancelarija, koje su nam u slučaju prkupljanja potpisa za parlamentarnu listu tek sustradan dodelile overivače koji mogu da dođu u kancelarije, dok su neki povlašćeni to dobili već prvog dana. Ako je do reda i zakona trebalo bi svi da budemo jednaki. Ovo će biti test, jer dodatno treba skupiti 10.000 potpisa", istakla je Tepić.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Talk of the town