Politika

Ujedinjeni za pobedu Srbije počeli kampanju iz Niša, Ponoš: Predsednik da bude u službi naroda

Komentari

Autor: Tanjug

22/02/2022

-

22:32

Ujedinjeni za pobedu Srbije počeli kampanju iz Niša, Ponoš: Predsednik da bude u službi naroda
Euronews/Ljiljana Pavlović - Copyright Euronews/Ljiljana Pavlović

veličina teksta

Aa Aa

Kandidat za predsednika Srbije koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, Zdravko Ponoš rekao je danas na prvom predizbornom skupu koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije u Nišu da predsednik treba da bude u službi naroda i da, kako je naveo, radi sve suprotno od onoga što se sada radi.

Na skupu su govorili i prva na listi koalicije za parlamentarne izbore Marinika Tepić, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić, kao i Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde i Ðorđe Stanković iz Narodne stranke.

Ponoš je rekao i da predsednik treba da izražava državno jedinstvo Srbije i da se pozabavi očuvanjem institucija.

Dodao je da predsednik "ne treba da širi paniku već da uliva poverenje, da ne treba da se žali narodu već da sasluša šta narod ima da kaže".

Prva na listi koalicije za parlamentarne izbore Marinika Tepić izrazila je uverenje da će ta lista imati veliku podršku širom Srbije i smeniti vlast na svim nivoima.

"Jedan čovek i jedna partija deceniju već imaju neograničenu vlast.

Ponašaju se kao da ne postoji sutra. A postoji itekako postoji. I stiže jako brzo, već 3. aprila", istakla je Tepić.

Ponovila je da su potrebne promena iz korena i da su zato su četiri stuba borbe te koalicije pravedna Srbije, ekonomski patriotizam, čovek na prvom mestu i život iznad profita.

Aleksić je naveo da je vlast "za prethodnih 10 godina stvorila mržnju, podelila Srbiju, a sebi napunila džepove".

"Zato mi moramo da ujedinimo i pomirimo Srbiju, što je preduslov za dalji razvoj, kao i da uspostavimo sistem u kojem će jednaka pravila važiti za svakog građanina", rekao je Aleksić i ocenio da oni koji su na listi koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije mogu to da urade.

Rakić je poručila da kolaicija ne odustaje od borbe za normalan i dostojanstven život svih građana Srbije.

"Mi želimo da živimo u uređenoj demokratskoj Srbiji i da nam se vrate sva naša deca i prijatelji koji su se raselili po svetu! Mi se za takvu Srbiju borimo", rekla je Rakić.

Komentari (0)

Srbija