Izbori 2022

Ðurđević: Zavetnici od večeras parlamentarna stranka

Komentari

Autor: Tanjug

03/04/2022

-

22:44

Ðurđević: Zavetnici od večeras parlamentarna stranka
Milica Đurđević Stamenkovski - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

veličina teksta

Aa Aa

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da je Srpska stranka Zavetnici od večeras parlamentarna stranka, izjavila je kandidat za predsednika Srbije i nosilac parlamentarne liste Zavetnika Milica Ðurđević Stamenkovski.

"Posle obrađenih preko 2.500 biračkih mesta, na trećem mestu smo za sada na predsedničkim sa 5,45 odsto glasova. I dalje se nadamo drugom krugu. Na parlamentarnom nivou imamo 4,64 procenata", rekla je ona u obraćanju novinarima.

Dodala je da očekuju još veću podršku sa rezultatima koji pristižu, da imaju razloga za slavlje, ali da će sačekati zvanične rezultate.

"Hvala posebno ljudima iz mnogih srpskih sela gde smo osvojili drugo mesto, hvala srpskom seljaku, 10 godina smo čekali ovaj dan, jedini smo samostalno izašli i građani su to nagradili, uprkos tome što sam bila najnapadaniji predsednički kandidat", kazala je Ðurđević Stamenkovski.

Istakla je da su Zavetnici najsnažnija patriotska i državotvorna snaga u Srbiji.

"Koliko sutra nastavljamo sa još jačim radom, neće biti koalicionih aranžmana i opravdaćemo podršku. Bićemo glas porodice, radnika, sela. Ovo je istorijski dan za nas i za istoriju srpskog parlamentarizma. Mi smo jedina stranka koja je proistekla iz naroda", poručila je Ðurđević Stamenkovski.

Ona je istorijski rezultat i ulazak u parlament posvetila priminulom mitropolitu Amfilohiju, srpskom narodu i litijama u Crnoj Gori i narodu iz Republike Srpske, a posebno ljudima iz cele Srbije.

"Svima koji su govorili da ćemo u parlamentu biti u koaliciji sa SNS-om poručujem da ćemo u Skupštini predstavljati srpskog seljaka i biti u koaliciji sa srpskim građanima. A to znači da neće biti predaje Kosova, sankcija Rusiji, niti ulaska u NATO", zaključila je Milica Ðurđevic Stamenkovski.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Talk of the town